19 August 2011

~~Saya Sebak Bila dengar Ceritera Dari Wardina~~menitis air mata


Moga kite sume di beri hidayah dan petunjuk...

video


Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

18 August 2011

Cite da basi~~..IFTAR with KBU~

woot2!!! 
Setelah sekian lama teringin nak join budak2 KBU, akhirnye dapat la jugak dis time.. diorang sume sempoi2 jek


haaa..ekceli Sabtu lepas si admin2 KBU turun perlis tok meeting dgn pihak belia sempena Program Majlis Kembara Ramadhan dan Kempen Jalur Gemilang...


So dengan perasaan yg sgt tak malu, shana join gak bebrbuka puasa bersama dorang.. ramai jugak la yang datang time tu..

layan je la pic yg x semengah ni ye..antara budak2 KBU yang datang..

nora si photographer :)


munet


naqiah

kak adish shida, munet

siti jusiza





cik gksb




Sape2 yg terasa nak bace lg cite pasal IFTAR ni, korang bole tgk kat blog2 dorang ye (ni antara blog2 budak2 KBU yg join ritu, da lg sbnrnye..tp mls nk godek2..hik2).. Cik Gksb, Kak Adish Shida, Nora Amila, Munet, Adam



p/s: Jumpa lagi Sabtu ni 20/8/11-sempena Program Majlis Kembara Ramadhan dan Kempen Kibar Jalur Gemilang..








Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

30 July 2011

Psssttttt..Selamat Berpuasa ye uolsss sume ^_^

Di kesempatan ini, Shana ingin mengucapkan SALAM RAMADHAN kepada semua blogger2 yang beragama Islam. Semoga Ramadhan kali ini disambut dengan penuh keinsafan, paling penting sama2 la kita tingkatkan amal ibadat di bulan yg mulia ini..
Semoga segala doa dan ibadat kita diterima Allah S.W.T.. Aminnnnn







SELAMAT BERPUASA YE!!! ^_~


Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

18 May 2011

Presenting my selebet HEADER..


Ehem2!!
Yes!! sye amat teruja dgn header nih..
walaupon buruk sye tetap puas hati..
hahaha.. (poyo kt sini ye..)
first time wat header sendiri, siap transparent lagik..
lalalaalala..




Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

21 April 2011

KAMI BLOGGER UTAGHA



Dush dush dush... ha tetibe lak kan!! 
ngeee..
Ekceli Shana nak wat permohonan kat cik GKSB tok join KBU nih..
bole la bole la..ek3
kasi ke tak ke nak join gak..heee

haa..meh nk citer cket pasal KAMI BLOGGER UTAGHA neh..
tujuan blog neh more tok mengeratkan silaturrahim di kalangan blogger2 di utara tanah air yang merangkumi negeri Kedah, Perlis, Penang dan juga Perak..
Ape yang penting shana dari PERLIS ye uolssss sume..
Salam perkenalan yah tok sume..(sambil kenyit2 mata)

sape yang ada sekitar Perlis bitau eh, mana tau bole lepak2 sekali ke ^_^








Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

16 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!!

klik je pic if nk join

heee...
salu skodeng je blog si Abg Ben neh..
Banyak bebenor segmen nye..
kali ni tergerak hati nak join lak.. 
ekekeke..moh la kite join..
tak rugi pape pon...
 klik je sini
Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

10 April 2011

Cara-cara untuk mencuci hati yang kotor~~ingatan buat semua


Haip2 uolsss sume..kali ni shana nak kongsi cara2 untuk membersihkan hati kite yang mungkin tersangat kotor dengan anasir2 jahat tanpa kite sedari kan.. "peringatan ini buat sume dan untuk shana gak".. ^_^ 

1. Dirikan solat dan banyakkan berdoa – Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdoa turut katakan “Ya,Allah jadikan hatiku bersih”
2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 kali sebelum tidur – Ini merupakan satu pelaburan yang sangat mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.
3. Solat taubat – Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.
4. Membaca Al-Quran – Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah “Qulhu-allah” sebanyak 3 kali.
5. Bermaaf-maafan sesama keluarga, sahabat setiap hari.
6. Bisikan kepada diri perkara yang positif – Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri.
7. Cuci minda – Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati “Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif”. Menurut kajian psikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya
8. Berpuasa – Sekiranya dalam berpuasa, terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.
9. Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa).
10. Kekalkan wuduk.
11. Bersedekah.


"Semoga hidup kite sentiasa diberkatiNYA"




Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

05 April 2011

~xde pape nak publish~ Jiwa saye semakin memberontak untuk keluar dari dilema neh!! sob3

Saje letak lirik lagu neh.. xde kena mengena pon eh :P



~di saat aku mencintaimu~

Mengapa kau pergi Mengapa kau pergi Di saat aku mulai mencintaimu Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku Menyendiri lagi Menyendiri lagi Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi Tak pernah ada yang menghiasi hariku Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencinta Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini Maaf ku telah terbuai Akan indahnya cinta Maaf sungguh ku tak bisa Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai Akan indahnya cinta Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencinta



Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

28 March 2011

A Doctor In The House: The Memoirs Of Tun Mahathir Mohamad


See.. Finally sampai gak buku ni ke tangan sye.. 
Mode: Eksaited nak baca ^_^
Thx to Siti Fariha yg da susah2 tolong beli dan pos tok sye..

copy cket from dat book..Malas nak translate balik :P

~The West has called him recalcitrant, racist, anti-Semitic and arrogant. The developing world, however, sees former Malaysian Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad as a visionary champion, the rare leader who gave every Third World individual reason to stand tall. Even his harshest critics cannot deny that, above all else, he gave some of the most neglegted countries courage, showing the way to a more hopoful future.

But it was not without controversy. His 22 years at the country's helm has been characterised as both dictatorial and inspiring. Few leaders have been able to turn an entire country from a predominantly agrarian economy into and industrial powerhouse-fewer still have been able to do so within a short two decades.

Here, with surgical precision, Dr Mahathir Mohamad explores a nuanced history and scrutinises his own role in the shaping of modern Malaysia.~

Actually, buku ni mengandungi 62 chapter sume nye dan agak tebal jugak la.
Ade 816 page termasuk index.. Bermula dengan first chapter "Becoming Prime Minister" dan berakhir dengan  Chapter 62 "Legacy And New Dilemas"

Sye baru nak start bace Chapter 1: Becoming Prime Minister
Nanti kalu sye rajin, sye share kt sini ye apa yg telah di baca.. ^_^


Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

10 March 2011

Ade Sape2 Tahu Caner Nak Wat TAB MENU tak?

click to besarkan..
Sayang2 sye sume...
ade tak yang tahu caner nak wat tab menu macam dalam pic kat atas neh..
INFORM ek kalau tahu..
Ke ade sape2 yang terer bab2 neh nak offer diri tolong wat kan ke..
rily appreciate it..


Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

05 March 2011

Teruja blogwalking ke blog b2b...

Macam-macam cite ade..
dari sekecil kecil alam sampai la yang paling besar..
ni antara list blog yang sempat sye singgah td.
http://ciksuchumill.blogspot.com da selamat da pon.. congrats

nak skodeng2 lagi pasni..
sape tahu tahun2 depan giliran sye pulak kan..(mode: gatal)


saje je jaja pic2 neh..tade motipppp ehhh
simple tp cumel

comel gak..

hahahaha...
ok2 dah upload cket2..
sye lambat lagi ye tok sume neh...



Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

27 February 2011

~sye si comot~

Selamat berhujung minggu uolssss..
ntah npe sye rase sgt hepi..tenang je rase macam xde masalah langsung..
hope perasaan tenang ni akan sye nikmati sampai bebila..
~XoXo~


Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

14 January 2011

Seyesly mau tukar rupe blog!! Help2!!

sekadar hiasan semata2


WoOt2..
haa..ekceli da lama terfikir nk tukar rupe blog neh..
da lama sgt pakai hitam hijo neh..(konfem sesape pon busan kn)
walaupon i loikeee tp da agak busan jugak
tapi xde idea plak!! demn..
uolsss ade idea x??

Header pon mau tukar jugak!!
pokok pangkalnye sume nk tukar la..
ade sape2 nk tolong x??
huhuhu..da tentu2 xde kn..:P
xpe2, anyway sama2 la kte tgk pe akan jadi nanti ye..







Lots of Luv: sHaNAsHaIdA

Sayang2 Sekalian!! Drop uollls nye link kt sini ek!!